Selçuk Bayraktar'a İki Üniversiteden Fahri Doktora Unvanı
Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinin öncülerinden Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, aynı gün içinde hem Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) hem de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından fahri doktora unvanı ile ödüllendirildi. Bayraktar, yaptığı açıklamada, “Baykar Savunma şu anda en yakın rakibinden üç kat büyük bir şekilde dünyanın en büyük insansız hava aracı şirketidir” ifadelerini kullandı.
Baykar'ın Başarısı ve Küresel Konum
Savunma sanayisindeki çalışmalarıyla Türkiye’yi hem askeri hem ekonomik anlamda dünya zirvesine taşıyan Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, aynı gün içinde iki üniversite tarafından ödüllendirildi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen törende, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıldı.
Baykar'ın Başarı Hikayesi
Selçuk Bayraktar, yaptığı sunumda Baykar'ın kuruluşundan bugüne olan gelişimini anlattı. "2004 yılında küçük bir robot uçakla başladığım bu serüvende, yaklaşık beş yılım Güneydoğu’da terörle mücadelede geçti. Yaptığımız SİHA’lar ile terörle etkili bir şekilde mücadele ettik" diyen Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisinde geldiği noktaya dikkat çekti.
Kızıl Elma ve Akıncı: Stratejik Projeler
Bayraktar, Türk milletine verdiği ilk insansız savaş uçağı Kızıl Elma’nın ardından 6 tonluk Akıncı'yı geliştirdiklerini belirtti. Akıncı'nın milli olarak üretildiğini ve birçok ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Bayraktar, elde edilen gelirle ülkenin ilk insansız savaş uçağı Kızıl Elma'nın üretildiğini söyledi.
TB3 ve Uzay Çalışmaları
Bayraktar, kısa pistli gemilerden otomatik iniş ve kalkış yapabilen Bayraktar TB3'ün dünyada bir ilk olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin teknoloji alanındaki liderliğine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca uzay çalışmalarına da değinen Bayraktar, Fergani adını verdikleri projenin gelecek ay ilk uydunun uzaya fırlatılacağını duyurdu.