Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
31 Mart 2025
weather
17°
Burda Haber Gündem Hastane yangınında bazı ameliyatlara ara verilmeden devam edilmiş.

Hastane yangınında bazı ameliyatlara ara verilmeden devam edilmiş.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yangın sonrası Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, hızlı müdahale ve koordinasyonu övdü. Acil servis çadırını ziyaret etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Haber: Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yangın Sonrası İncelemelerde Bulundu

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 26 Mart’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde meydana gelen yangının ardından zarar gören alanları yerinde inceledi, geçici olarak hizmet veren acil servis çadırını ziyaret etti. Yangın sırasında ameliyatı devam eden hastaların olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Düşünün, bir yanda ameliyat devam ederken diğer yanda yangın çıkıyor. Bu kritik durumda hocalarımız, asistanlarımız ve tüm personel büyük bir soğukkanlılıkla süreci yönetti. Uygun olan ameliyatları hızla sonlandırdık, diğer hastalarımızı ise hızla farklı bir binaya taşıyıp işlemleri orada tamamladık. Bu insanüstü bir çaba ve ciddi bir organizasyon gerektiriyordu" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde Hızlı Müdahale

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümünde 26 Mart günü 11.54’te meydana gelen yangının ardından hızlı müdahale ile hastalar tahliye edilerek yangın kontrol altına alındı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan yangın sonrası acil servis bölümünü ziyaret etti. Rektör Özkan ardından hastanede acil servis hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için kurulan çadır alanda hekimlerle ve hastalarla da bir araya geldi.

Düzenli Tatbikatların Önemi

Yangın sırasında güçlü bir koordinasyonla hareket edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, alınan önlemlerin oluşabilecek büyük bir krizin önüne geçtiğini belirtti. Rektör Özkan, "Yangın, deprem ve sel gibi durumlar büyük facialara yol açabiliyor. Kartalkaya faciasının ardından çalışmalarımızı hızlandırdık. Eski binalarımızı revize edebildiğimiz ölçüde değerlendirdik ve oluşabilecek acil durumlara hazırlık için bir ‘acil masa’ ekibi kurduk. Bu ekip ile birlikte acil durum senaryoları üzerinden düzenli tatbikatlar gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Tahliye Sürecinde Başarılı Koordinasyon

Yangın sırasında tahliye sürecinin başarıyla tamamlanmasında ekiplerin soğukkanlılığı ve daha önce yapılan tatbikatların önemli rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Hastane yönetimimiz, personelin görev yerlerini önceden belirleyerek büyük bir kriz anında kimin nerede nasıl davranacağına dair güçlü bir altyapı oluşturdu. Bu sayede herkes yerini ve sorumluluğunu bildiği için tahliye süreci olağanüstü bir düzen içinde ilerledi. Başhekimimiz Prof. Dr. Yıldıray Çete ve Hastane Müdürümüz Hatice Yavuz Yüce başta olmak üzere sürece katkı sunan tüm yöneticilerimize ve personelimize gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hastaların Can Güvenliği Öncelikli

Yangının ilk dakikalarına dair bilgi veren Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, olayın büyüklüğüne rağmen hızlı ve etkili müdahale sayesinde büyük bir felaketin önüne geçildiğini belirtti. Rektör Özkan, "Yangın çok hızlı ilerleyen bir afet türü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi büyük ve kompleks bir yapıya sahip. Özellikle hava akımının etkisiyle duman hızla yayıldı. Bu durumu önlemek büyük önem taşıyordu. En kritik unsurlardan biri, olay anında biz ekip olarak sürecin başındaydık. Ekibin yönetici ekibin başında olması da tabi hızlı karar almak açısından çok kıymetliydi. Çok hızlı bir şekilde, 15 dakika içinde bütün hastaneyi tahliye ettik. Herkes büyük bir özveriyle görevini yerine getirdi. Herkes canhıraş canını ortaya koyarak hastaları dışarıya çıkardı. Hiç kimsenin canı yanmadan süreci yönetmek büyük bir başarıydı. Önceden yapılan hazırlıkların ve ekibin soğukkanlı yaklaşımının bu başarıda büyük payı oldu" diye konuştu.

Geçici Çözümlerle Hizmet Devam Ediyor

Acil servis hizmetinin geçici olarak çadırlarda sürdürüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaşanan durumun bölge için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. Geçici çözümlerle hizmetin sürdüğünü ancak kalıcı bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu belirten Rektör Özkan, "En kısa sürede yeniden kalıcı acil servisimize kavuşmamız gerekiyor. Bu doğrultuda büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Tatbikatlar Önemli Katkı Sağladı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, düzenli olarak gerçekleştirilen tatbikatların süreçte önemli katkı sağladığını belirterek, "UMKE iş birliğiyle yılda iki kez hem masa başı hem de uygulamalı tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. Kısa süre önce yaptığımız yangın tatbikatı sayesinde herkesin görev yeri ve sorumluluğu netti. Bu kazanımlar, yaşanan olayda hızlı ve etkili hareket etmemizi sağladı" dedi.

Rektörün Sahadaki Liderliği Önemli

Prof. Dr. Çete ayrıca, "Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın olay anında hastanede bizzat bulunması, sürecin hızlı ve etkili yönetilmesinde büyük rol oynadı. UMKE sorumlusu da tahliye sürecimizin ne kadar hızlı ve başarılı olduğunu özellikle vurguladı. Yoğun bakım, ameliyat sonrası bakım ve ileri cerrahi müdahale gerektiren hastaların çok kısa sürede tahliyesi gerçekten örnek bir organizasyondu. Elbette böyle bir olayın hiç yaşanmamasını dilerdik, ancak en azından kimsenin canına bir zarar gelmemesi en büyük tesellimiz oldu" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *