Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
22 Şubat 2025
weather
-3°
Burda Haber Videolar Gündem Ardahan'nın Göle ilçesinde termometre eksi 26 dereceyi gösterdi!

Ardahan'nın Göle ilçesinde termometre eksi 26 dereceyi gösterdi!

Doğu Anadolu'da Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 26 dereceye varan soğuklar etkili oldu. Buz sarkıtları oluşurken araçlar buzla kaplandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya Soğukları Etkili: En Düşük Sıcaklık -26 Dereceye Düştü

Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle buz kesti. Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 26 derece olarak Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü. Soğuk hava yüzünden ağaçlar kırağı tutarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Ardahan’da Hayat Durma Noktasına Geldi

Ardahan’da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının durduğu bölgede gece eksi 26 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi en soğuk bölge oldu. Termometreler Ardahan’da sıfırın altında 23, Çıldır’da 20, Posof’ta 17,1, Damal’da 20,8 ve Hanak’ta 22,1 dereceyi gösterdi.

Araçlar Buzla Kaplandı, Dondurucu Soğuklar Etkisini Gösterdi

Dondurucu soğuklar nedeniyle birçok araç camlarının tamamen buzla kaplandığını söyleyen İsmail Günal, "Soğuk havanın etkisiyle araç camları tamamen buz tuttu. Hava sıcaklığı şu anda eksi 19 derece. Memleketimiz gerçekten çok soğuk. Dondurucu soğuklara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar olumsuz etkilendi. Birçok araç dondurucu soğuklar nedeniyle çalışmadı" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *