Kastamonu’da Polis Memuru Eşini Beylik Tabancasıyla Öldürdü
Kastamonu'da boşanma aşamasındaki eşini beylik tabancasıyla vurarak evde öldüren polis memuru ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Olayın Detayları
Olay, 15 Ekim 2024 tarihinde Saraçlar Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ender Telli, boşanma aşamasındaki eşi Burçin Sevgi Telli’yi evinde çıkan tartışma sırasında beylik tabancasıyla öldürdükten sonra polise teslim oldu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ender Telli hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "kadına ve üstsoy veya altsoydan eşe karşı kasten öldürme" suçundan dava açıldı.
Avukat ve Anne Talepleri
Sevgi Telli'nin avukatı, "Affedilmiş bir konuda tahrik hükümleri uygulanmaz. Bu yüzden affedildikten önceki olguları yargılamamızda dikkate alamayız. Affedildikten sonrasını ancak dikkate alabiliriz." dedi. Sevgi Burçin Telli’nin annesi Y.E. de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Sanığın Savunması
Ender Telli, mütalaaya katılmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Yaşadığım olayı yani işlediğim suça gelecek olursak ben bu suçu iddia edildiği gibi kesinlikle planlayarak ya da tasarlayarak gerçekleştirmedim. Olaydan sonra bireysel olarak pişmanlığımı yaşadım, kurtarmaya çalıştım." şeklinde savunma yaptı.
Mahkeme Kararı
Mahkeme heyeti, Ender Telli’yi ’nitelikli olarak eşe karşı kasten öldürme’ suçundan hiçbir tahrik hükümlerini ve diğer indirimleri uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Görülen davanın ardından taraflar arasında adliye önünde kavga çıktı ancak polis ekipleri durumu kontrol altına aldı.