Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda Kabul Edildi
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Görüşmeler sonucunda 325 milletvekilinin katılımıyla yapılan oylamada 239 milletvekili kabul oyu kullanırken, 86 milletvekili red oyu kullandı.
Adalet Akademisi'ne Uzmanlık Alanlarına Göre Birimler Oluşturulacak
Kabul edilen teklife göre, Adalet Akademisi'nde uzmanlık alanlarına göre eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama birimleri oluşturulacak. Akademi, hakim ve savcı yardımcıları ile hakim ve savcılara yönelik eğitim programları hazırlayacak ve uygulayacak. Ayrıca noterler, avukatlar ve diğer ilgili kişilere de eğitim imkanı sunacak.
Akademi, Hukuk ve Adalet Alanında Etkinlikler Düzenleyecek
Türkiye Adalet Akademisi, hukuk ve adalet alanında uzmanlık ve sertifika programları düzenleyecek. Ayrıca kurs, seminer, sempozyum, konferans gibi etkinlikler düzenleyerek sektördeki bilgi paylaşımını artıracak. Akademi aynı zamanda bilgi bankası ve kütüphane oluşturacak.
Akademi Başkanlığı'nın Görevleri Belirlendi
Adalet Akademisi Başkanlığı, eğitim müfredatı hazırlayacak, yıllık eğitim ve stratejik planları oluşturacak. Eğitim standartlarının belirlenmesi için önerilerde bulunacak olan Başkanlık, aynı zamanda akademide görev yapan personelin işlemlerini yürütecek ve akademiyi yönetecek.
Eğitim Kurulu, Akademi Faaliyetlerini Yönlendirecek
18 üyeden oluşacak olan Eğitim Kurulu, eğitim müfredatı onayından tutun da stratejik planların takibine kadar çeşitli görevleri üstlenecek. Eğitim standartlarını belirleyecek olan Kurul, Akademinin mevzuatıyla ilgili görüş ve önerilerde bulunacak.
Uzmanlık ve Sertifika Programları Düzenlenecek
Akademi, hakim ve savcılar için uzmanlık ve sertifika programları düzenleyerek mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak. Aynı zamanda avukatlar, noterler ve diğer hukuk alanında çalışanlar için de benzer programlar düzenlenecek.