Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
22 Şubat 2025
weather
-3°
Burda Haber Gündem Kendini vali olarak tanıtıp iş adamlarını dolandıran kişi tutuklandı.

Kendini vali olarak tanıtıp iş adamlarını dolandıran kişi tutuklandı.

Türkiye genelinde esnaf ve iş adamlarını dolandıran şahıs, kendisini "vali, kaymakam" olarak tanıtarak engelli ve kimsesiz çocuklar adına bağış topladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İş Adamı ve Esnafları Dolandıran Şahıs Yakalandı

Türkiye genelindeki birçok iş adamı ve esnafı arayarak kendisini "vali" veya "kaymakam" olarak tanıtarak engelli ve kimsesiz çocuklar adına bağış topladığını iddia eden İ.B. (43) isimli şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin, para toplamak amacıyla sahte bir yardım kampanyası düzenlediği ortaya çıktı.

Operasyonla Yakalandı

İstanbul Pendik ilçesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda gözaltına alınan İ.B., mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda, şahsın suçta kullandığı cep telefonu ve sim kartına da el konuldu.

Google Üzerinden Hedef Belirliyordu

Yapılan incelemelerde, şüphelinin Google üzerinden hedef seçeceği bölgelerdeki esnaf, iş adamı ve mülki amir isimlerini belirleyip veri havuzu oluşturduğu tespit edildi. Oluşturduğu veriler üzerinden insanları dolandıran şahıs, Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *