Bolivya'nın Potosi bölgesinde gerçekleşen bir kaza sonucunda yolcu otobüsü kayaya çarptıktan sonra yoldan çıkarak devrildi. Bu acı olayda 13 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi ise yaralandı.
Olayın Detayları
Olay, Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın Potosi bölgesinde meydana geldi. Yolcu otobüsü, kayaya çarptıktan sonra kontrolünü yitirerek devrildi ve faciaya sebep oldu. Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükselirken, yaralı sayısının 20 olduğu belirtildi.
Trafik Kazalarının Endişe Verici Boyutu
Bolivya'da trafik kazalarının endişe verici boyutlara ulaştığı bir gerçek. Trafik polisinin verilerine göre, ülkede sık sık meydana gelen kazalar sonucunda 2025 yılında en az 127 kişi yaşamını yitirdi ve 200'den fazla kişi yaralandı. Transit Operasyon Birimi'nin açıklamasına göre geçtiğimiz yıl ise bin 480'den fazla ölümle sonuçlanan 15 binden fazla kaza yaşandı.