İspanyol Hacı Adayları İstanbul'da İftar Açtı
İspanya'dan çıkarak hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkan Abdallah Hernandez, Abdelkader Harkassi ve Tariq Rodriguez, İstanbul'da iftarlarını açtı. Dr. Abdallah Hernandez, 500 yıl önceki at sırtında hac yolculuğu geleneğini canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Profesör olabilirsem, bu sınavları verebilirsem atalarımın yaptığı gibi at sırtında hacca gideceğim demiştim. Yeminimi gerçekleştirmenin vakti gelmişti" dedi.
Yolculuğun Başlangıcı ve İstanbul'daki İftar Programı
İspanya'nın güneyinden başlayan 4 aylık yolculukları sürerken İstanbul'a mola veren ekip, iftarlarını bu önemli şehirde açtı. AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim ve gençlerin de katıldığı programda, ekip atlarıyla birlikte AK Parti İl Binası'na gelerek oruçlarını açtı. 8 bin kilometrelik zorlu yolculuk deneyimlerini gençlerle paylaşan ekip, Hacı adaylarının rotasını da paylaştı.
Yolculuktaki Zorluklar ve Beklentiler
Ekip lideri Dr. Abdallah Hernandez, 35 sene önce yaptığı bir yeminle başladığı bu yolculuğun artık gerçekleşme vaktinin geldiğini belirtti. Hırvatistan ve Bosna'da yaşadıkları bazı problemlere rağmen Türkiye'ye geldiklerinde daha özgür ve gelişmiş bir ülke bulduklarını ifade etti. Diğer bir ekip üyesi Abdulkadir Harkasi ise atlarla seyahatin zorluklarına rağmen hiçbir problem yaşamadıklarını ve Türkiye'nin kendilerine İspanya'yı andırdığını belirtti.
İstanbul'da Ateş Başında Sohbet
İftar sonrası gençlerle ateş başında çay ve salep içerek yolculuk deneyimlerini paylaşan Hac Yolculuğu ekibi, AK Parti İl Başkanı Abdullah Özdemir ile de bir süre sohbet etti. Ekip, at sırtında hac yolculuğu geleneğini canlandırarak, binlerce kilometrelik bir maceraya atıldı ve bu deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor.