Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
22 Şubat 2025
weather
-3°
Burda Haber Teknoloji Güney Kore, yapay zeka uygulaması DeepSeek’in indirilmesini yasakladı.

Güney Kore, yapay zeka uygulaması DeepSeek’in indirilmesini yasakladı.

Güney Kore,Çin yapay zeka uygulaması DeepSeek için yeni yaptırım uyguladı.Veri toplama uygulamaları gözden geçirilene kadar indirilemeyecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Güney Kore DeepSeek Uygulamasına Yaptırım Uyguladı

Güney Kore’de Seul Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu, Çinli yapay zeka uygulaması DeepSeek’in kişisel veri toplama uygulamaları gözden geçirilene kadar indirilemeyeceğini açıkladı.

Yapay Zeka Uygulaması Geçici Olarak Askıya Alındı

Güney Kore, Çinli yapay zeka uygulaması DeepSeek’e yönelik yeni bir yaptırım uyguladı. Seul Kişisel Bilgileri Koruma Komisyonu, DeepSeek’in kişisel veri toplama uygulamaları gözden geçirilene kadar indirilemeyeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, yapay zeka uygulamasının yerel gizlilik yasalarıyla uyumlu hale getirilmesinin zaman alacağı ve gerekli iyileştirmeler yapılana kadar geçici olarak askıya alınacağı aktarıldı.

Uygulama Hala Kullanımda Olanlar İçin Uyarı

Cumartesi günü yerel saatle 18.00’de yerel uygulama mağazalarından kaldırılan uygulamanın yasaktan önce indirmiş olanlar için hala kullanımda olduğu öğrenilirken, Seul’ün veri koruma ajansı, kullanıcılara nihai sonuçlar açıklanana kadar uygulamayı dikkatli kullanmalarını tavsiye etti.

Çin'den Yaptırım Açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Guo Jiakun ise yasağın ardından yaptığı açıklamada, "İlgili ülkeleri güvenlik kavramını aşan ya da ticaret ve teknoloji konularını siyasileştiren önlemler almaktan kaçınmaya" çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *