Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
10 Mart 2025
weather
16°
Burda Haber Gündem TBMM, bu hafta Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ni görüşecek.

TBMM, bu hafta Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ni görüşecek.

TBMM, Siber Güvenlik Kanunu Teklifi'ni ele alacak. Teklife göre Siber Güvenlik Kurulu'nun üyeleri belirlendi. Siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

TBMM Genel Kurulu Siber Güvenlik Kanunu Teklifi'ni Ele Alacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bu hafta Siber Güvenlik Kanunu Teklifi'ni ele alacak. Teklife göre, Siber Güvenlik Kurulu'nda yer alacak üyeler arasında Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayii Başkanı ve Siber Güvenlik Başkanı bulunacak. Yerli ve milli ürünler, siber güvenliğin sağlanmasında öncelikli olarak tercih edilecek.

Kişisel Veriler ve Ticari Sırlar Korunacak

Belirtilen yetkiler çerçevesinde elde edilen kişisel veriler ve ticari sırlar, bu verilere erişilmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda resen silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin siber uzaydaki milli gücüne zarar verenler veya siber saldırı gerçekleştirenler, bu eylemler sonucunda elde ettikleri verilere erişenler 8 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları ile karşı karşıya kalacaklar.

Kartalkaya’daki Otel Yangını Araştırılacak

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili Meclis araştırma komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerini dinleyecek. Ayrıca, Kadına Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Duman ve Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu ile Ankara Gelincik Merkezi yetkilileri sunum yapacak. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ise Çocuklara Karşı Şiddet ve İstismarı Araştırma Komisyonu'nu bilgilendirecek.

Grup Toplantıları Gerçekleşecek

Salı ve çarşamba günleri, Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleşecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *