İmamoğlu'nun Bilirkişiyi Hedef Göstermesi İddiası
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yapılan soruşturma sonucunda, bir bilirkişiyi hedef göstererek yargıya müdahale etmeye çalıştığı iddiası ortaya çıktı. İddianamede, İmamoğlu'nun açıklamalarının yargı organlarının bağımsızlığını zedelemeyi amaçladığı belirtildi.
İddianamede Yer Alan Detaylar
Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaların kamuoyunda baskı oluşturarak adli süreçleri etkilemeye çalıştığı vurgulandı. Bu durumun, bir davayı etkileme girişimi olarak kabul edildi ve ciddi bir suç teşkil ettiği belirtildi. İddianamede adı geçen bilirkişi ise İmamoğlu'nun açıklamaları sonrasında karalama kampanyasına maruz kaldığını ifade etti.
İmamoğlu'na Yöneltilen Suçlama
İddianamede yer alan suçlamaya göre, Ekrem İmamoğlu'nun 'yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs' suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre İmamoğlu'nun kamu görevlerinden yoksun bırakılması da istendi.