SGK Emeklilere Zam Farkı Ödemelerini Yarın Yapacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere zam farkı ödemelerinin yarın hesaplara yatırılacağını duyurdu. SGK, emeklilerin zam farkı ödemelerinin yarın hesaplara yatırılacağını bildirdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Emeklilerimize ve hak sahiplerine fark tutarlarını ödüyoruz. Emeklilerimizin 2025 Ocak ayı itibarıyla alt sınır aylığını 12 bin 500 TL’den 14 bin 469 TL’ye yükselttik. Yaklaşık 5,6 milyar TL fark ödemesi yapıyoruz. Ödemelerinizi gelir/aylık aldığınız banka veya PTT şubesinden 11 Şubat tarihinde tahsil edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.
Emeklilere Yapılan Zam Farkı Ödemeleri Artış Getirecek
SGK'nin yapmış olduğu açıklamaya göre, emeklilere yapılan zam farkı ödemeleri büyük bir artışı beraberinde getirecek. Emeklilerin 2025 Ocak ayı itibarıyla alt sınır aylığının yükseltilmesi, emeklilerin maddi durumlarında olumlu bir değişiklik yaşanmasını sağlayacak. Bu durum emeklilerin ekonomik olarak daha sağlam bir zeminde olmalarına katkı sağlayacak.
Zam Farkı Ödemeleri Banka veya PTT Şubesinden Alınabilecek
SGK tarafından yapılacak olan zam farkı ödemeleri, emeklilerin gelir veya aylık aldıkları banka hesaplarına veya PTT şubelerine yatırılacak. Emekliler, 11 Şubat tarihinden itibaren bu ödemeleri ilgili banka hesaplarından veya PTT şubelerinden alabilecekler. Bu sayede emekliler, hak ettikleri fark tutarlarını kolayca tahsil edebilecekler.