Atina ve Selanik'te Türk Suç Örgütlerine Operasyon
Yunanistan'ın başkenti Atina ve ikinci büyük şehri Selanik'te polis, Türk suç örgütlerine yönelik büyük çaplı bir operasyon düzenledi ve 16 kişiyi gözaltına aldı.
Çatışma Sonucu 49 Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Pazartesi günü yaşanan çatışmanın suç örgütleri arasındaki alan mücadelesinden kaynaklandığı düşünülürken, operasyonlar sırasında 49 silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yunan Ulusal İstihbarat Servisi'nin Raporu
Yunan Ulusal İstihbarat Servisi'nin polise Türk suç örgütlerine ilişkin bilgi sağlamasının ardından gerçekleşen operasyonlar, pazartesi günü Glifada'da yaşanan olayın ardından yapıldı. Polis, kanlı hesaplaşma ile ilgili olarak daha önce iki kişinin gözaltına alındığını ve 5 kişinin arandığını duyurdu.
Türkiye Bağlantılı Uyuşturucu Kaçakçılığı Çetesine Operasyon
Yunanistan polisi, geçtiğimiz ay Türkiye bağlantılı bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesini çökerttiğini açıklamıştı. Ayrıca haziran ayında Pire'de gerçekleşen silahlı saldırıda bir Türk vatandaşını öldürüp diğerini yaralayan şüpheli de gözaltına alınmıştı.