Mississippi'de Şiddetli Fırtına 2 Kişinin Hayatına Mal Oldu
ABD'nin güney eyaletlerinden Mississippi, şiddetli fırtına nedeniyle zor günler yaşıyor. Vali Tate Reeves, eyalette meydana gelen olumsuz hava koşullarının 2 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olduğunu duyurdu. Yerel medya, bir kişinin elektrik hattının devrilmesi sonucu diğerinin ise aracının üzerine ağaç düşmesiyle yaşamını yitirdiğini bildirdi.
Oklahoma ve Louisiana'da da Etkili Fırtına
Oklahoma'da 5, Louisiana eyaletinin Caddo Parish bölgesinde 2 ve Texas'ın Irving kentinde 1 hortum meydana geldi. Şiddetli fırtınalar beraberinde yoğun yağışları getirirken, araçlar devrildi ve binaların çatıları uçtu. Bu durum, eyaletlerde büyük çapta elektrik kesintilerine neden oldu.
Elektrik Kesintileri ve Uçuş İptalleri
PowerOutage.us verilerine göre Teksas'ta 178 binden fazla, Louisiana'da yaklaşık 23 bin, Mississippi'de 18 bin, Alabama'da 88 binden fazla, Oklahoma'da 16 bin ve Tennessee'de 23 binden fazla hane elektriksiz kaldı. Ulusal Hava Durumu Servisi ise fırtınanın hızının saatte 113 kilometreye ulaştığını ve Alabama'ya doğru ilerlerken daha fazla kesintiye sebep olabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, ülke genelinde 500'den fazla uçuşun da iptal edildiği bildirildi.